HTML

Fidesz & offshore

Számbavétele annak, hogy Fideszközelben miként offshore-oznak Orbán Viktor lovagjai

Friss topikok

  • marics: @Marko1989: Először "hozzáférünk", aztán csinálunk Heti Választ, Hír tv-t, Echo tv-t, Info rádiót,... (2010.05.01. 18:01) Fideszes offshore

Linkblog

Fideszes offshore

2010.04.27. 08:29 offshorekiraly

 Ha szabadságharc, akkor legyen szabadságharc, mondaná az egyszeri közkatona. Ez a blog arról szól, hogy a Fidesz környékén és vezérkarában kinek hol milyen offshorecégekben van érdekeltsége. Ahogy az egyszeri magyar-dakota mondja: érdemes előbb a saját háztáj előtt söprögetni, és észrevenni a saját szemünkből kiálló gerendát.

Ezért várjuk a különböző fideszközeli offshore lovagokat, küldjetek linket, idézetet, nevet.

1. Kékessy Dezső, volt párizsi nagykövet, Orbán Viktor bizalmasa: Diachem Kft. több szálon kötődik Fidesz-közeli üzleti körökhöz; sőt a szálak egyenesen az Orbán Viktor családjának tokaji vagyonszerzése ügyében felbukkant Kékessy Dezső, az Orbán-kormány idején hazánk párizsi nagykövetének hozzátartozóihoz vezetnek. Magánszemélyeken, valamint egy Luxemburgban bejegyzett off shore-cégen kívül a Diachem tulajdonosa még a Diagnosticum Zrt., amely laboratóriumok részére forgalmaz klinikai kémiai reagenseket, génpróbás teszteket, mikrobiológiai reagenseket, kémiai analizátorokat, sejtszámlálókat, immunológiai automatákat, centrifugákat. A Diagnosticumban igazgatósági tagként szintén felbukkan a már emlegetett Dr. Catherine Kékessy. [http://www.hirszerzo.hu/cikk.orizetbe_vetelek_es_hazkutatas_egy_fidesz-kozeli_cegnel.69110.html]

2. Fellegi Tamás, minisztervárományos, Orbán Viktor bizalmasa: A tendereztetés kellős közepén, 2008. december 8-án a Content Zrt.-be beszállt a Layland Enterprises Magyarország Kft. és ugyanezen a napon Fellegi Tamás és Lantos Csaba a Content igazgatóságának és a Mobinet felügyelőbizottságának is tagja lett (Lantos mindössze három napig viselte e tisztségeit). A Laylandot pár nappal korábban, november 25-én hozták létre, két tulajdonosa az Edinburghban bejegyzett Layland Enterprises Limited (e mögött állt a hongkongi üzletember) és Fellegi Tamás volt. A Layland Magyarországot aztán tavaly júliusban egy Bloomsbury International nevű Seychelle-szigeteki off-shore cégbe vitték ki. [http://www.fn24.hu/hetilap/20100413/csucsra_er_hatterember/?action=nyomtat]

3. Liszkay Gábor, Magyar Nemzet főszerkesztője, Orbán Viktor követője: A Magyar Nemzet jelenlegi tulajdonosa, Liszkay Gábor például több mint 3 évig képviselt egy Amerikában bejegyzett off-shore céget, amely egyik ingatlanhasznosító vállalkozásának is társtulajdonosa volt.. [http://kapcsolat.hu/blog/jobboldali_offshore-mediabirodalom/3.oldal?%3Fnext=2?next=3&%3Fnext=2&]

4. Töröcskei István, a Hír Tv volt tulajdonosa, Orbán Viktor gazdasági tanácsadója: A Hír Tv-t birtokló Töröcskei István egyik pénzügyi cégén egy libériai bejegyzésű off-shore társasággal osztozik. Ennek a társaságnak a megbízottja egyébként nem más, mint Dr. Boross Imre, a Fidesz-kormány korábbi minisztere.[http://www.nol.hu/belfold/offshore_hatter

_a_magyar_nemzet__a_hirtv_es_a_heti_valasz_tulajdonosainal_]

5. Lantos Csaba, a Heti Válasz volt tulajdonosa, Orbán Viktor gazdasági tanácsadója:A Heti Válasz Kft.-t birtokló társaság egyetlen tulajdonosa, Lantos Csaba csak az elmúlt 2 évben legalább 4 esetben volt tulajdonosa off-shore cégeknek, vagy adta el cégeit ilyen társaságoknak.[http://vasarnapihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6543&Itemid=34]

6. Baji Csaba, Az MVM leendő verzérigazgatója, Orbán Viktor energiapolitikai tanácsadója: Baji Csaba jelenleg az E-OS nevű független energiakereskedő igazgatósági tagja. Tavalyig a társaság áttételes tulajdonosa volt a szolnoki, úgyszintén sokak által a Fidesz környezetéhez sorolt Nyerges Zsolt. Azóta a vállalat egy Energy Swiss Invest AG nevű, az interneten csak cégregiszterekben fellelhető -vagyis erősen offshore jellegűnek tűnő - társaság tulajdonában áll. [http://www.vpfsz.co.hu/hir_napifriss5_100414.php]

7. Nyerges Zsolt, mindenes, mindenki bizalmasa: 2001 első felében az Axon köréhez tartozó ambiciózus bizniszmenek több irányból is megnövelték befolyásukat a vasműben: a formális pozíciók egy részének besöprésén túl a Left & Left Rt., a Megaplast Rt., valamint a Közgép Gép- és Fémszerkezetgyártó Rt. tőkeemeléssel többségi tulajdonrészt szerzett a Dunaferr leányvállalatában, a Dunaferr Fejlesztő és Vagyonkezelő Rt.-ben. A tranzakcióban részt vevő cégek mindegyike szorosan kötődött az Axon-birodalomhoz; a Megaplast Rt. vezérigazgatója 1999-ig Kun Zoltán, 1999 és 2001 között testvére, Kun Árpád, majd 2001 májusától ismét Kun Zoltán, akinek védője, Nyerges Zsolt 2001 februárig a Megaplast felügyelőbizottsági tagja. [http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=8948]

 

 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offshorelovag.blog.hu/api/trackback/id/tr521954712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoly45 2010.04.27. 16:38:09

FIGYELEM!

Azért nézzük meg, hogy mi van a mérleg két serpenyőjében!

Az egyik oldal: "FIDESZ-hez közel álló vállalkozók"

Másik oldal: Jegybank elnök, Miniszterelnök, Pénzügyminiszter

Ez a "blog" egy ócska maszatolási kísérlet! (bocs, de nem találtam finomabb megfogalmazást)

radala 2010.04.27. 17:11:40

na ja, mulatságos.
Mondjuk Fellegi talán majd ciki lesz a többiek nevét nincs normális ember, aki kapásból be tudná azonosítani.
Nem mellesleg OV konkrétan azt mondta, hogy a Nemzeti Bankra szeretnénk büszkék lenni, nem azt, hogy a Vagyongazdálkodási (vagy milyen) Minisztériumra, a HV-re, MN-re, Axonra, HirTV-re stb.
Erőltetett és erőtlen próbálkozás.

osborne 2010.04.27. 17:22:06

Braun Róberték nagyon megkedvelték a blog.hu-t :D

Simor megmentéséhez viszont ez így kevés lesz.

pescade 2010.04.28. 00:10:45

"hogy ki offshore-lovag/kommunista/stb., azt én határozom meg"

szorcs 2010.04.28. 11:26:47

Nem igazán értem az ilyen bagoly féle kommenteket...
Mit hisztek? A jövőben mostantól majd talán nem lesznek "oligarchák", meg "offshore lovagok"? A majdani gazdasági-energetikai-közlekedésügyi és EU támogatásokért stb. felelős csúcsminiszter (Fellegi) nem a saját érdekeltségeit fogja előnyben részesíteni? A majdani belügy-igazságügy és NBH-ért felelős miniszter (Pintér) nem a saját maffiaügyeit fogja egyengetni?
Sajnos semmi nem fog változni.
Akiknek milliárdjai vannak még többet akarnak...és meg is tehetnek bármit.

belevau 2010.04.28. 11:28:19

A fideszes offsore lovag az jó, de a baloldalhoz közeli az már rossz offshore lovag? Ez aztán a kettős mérce kedves elvakult fideszes szavazók.
Mi lesz a következő?
A fideszes bkv-s lenyúlás az jó, baloldali meg rossz?
A fideszes adóemelés az jó, a baloldali meg rossz?
A fideszes korrupció nem számít, de az mszp-s igen?
Mondjuk mit is várok azoktól az emberektől, akik bevetették azt a sok hülyeséget, amit a fidesz nyomott az elmúlt négy évben.

Asszem 2010.04.28. 11:46:45

Éljenek az offshore lovagok, akik azt mondják: NI!

bagoly45 2010.04.28. 12:38:14

Ha Gyurcsány Ferenc nem lett volna,
Kétharmadunk sem lett volna,
Éljen, éljen a nemzet!

Botond99 2010.04.28. 12:44:59

@osborne: Ugyan. A Medgyessy-kormány is meghagyta a fideszes jegybankelnököt. Mert így korrekt.

Botond99 2010.04.28. 12:46:55

@radala: A valóság mitől "erőtlen" és miért "erőltetett"? A felsorolt személyek Orbán miniszterei lesznek, az ő esetükben vajon miért nem bűn az offshore-cégek tulajdonlása és az itthoni adózás kikerülése? Fideszesnek szabad csalni?

Botond99 2010.04.28. 12:52:29

Javaslom megvizsgálásra Járai Zsigmond Budapest Bankban betöltött egykori vezérigazgatói funkciója alatt egy távoli országban található offshore-cégbe negyedévenkénti rendszerességgel átutalt fix összegeket, közvetlen az ő személyes utasítására. Járai időnként kiutazott ebbe az országba "valamiért". A BB akkori könyvelői megerősíthetik az információt. Az összegek mai léptékben milliárdos nagyságrendűek.

marics 2010.04.28. 13:23:45

Anyunak csinálunk egy kft-t, kormányülés (amiről sem jegyzőkönyv, sem hangfelvétel!!!!)után "taggyűlünk egyet" és megbeszéljük, hogy "ne mi kapjuk a legtöbbbet" oszt jónapot. Kérdezem, ez jó!!!???? Vagy ilyen kérdést nem tehet föl (egy nigger, bocs! egy nyugger), mert lecsatoljuk a mikrofont és különben is mindenki komcsi, aki nem a mi csapatunkban van.
Marics

bagoly45 2010.04.28. 13:48:58

Ha baloldali szavazó lennék, akkor először is bocsánatot kérnék az elmúlt négy évért. Amíg ez nem történik meg, felejtsük a demokráciát, legyen inkább csontzene.

marics 2010.04.28. 14:14:47

@bagoly45: Éa majd, ha csak 880ezren kérnek bocsánatot (kitől is?? bagolytól személy szerint, vagy csak úgy általában...), akkor bagoly eldönti, hogy jöhet-e a demokrácia. Ez maga a tömény demokrácia! Igaz-e?

marics 2010.04.28. 14:36:47

@bagoly45: És kitől kéne bocsánatot kérni? Személy szerint bagolytól, vagy elég csak úgy általában. Ha csak 880ezren kérnek bocsánatot, az elég, vagy akkor még demokrácia nuku! (csendben jegyzem meg: a le"nyugger"ezésem miatt ki kér bocsánatot?). Szóval a demokrácia csak "feltételekkel" lesz, és nem is mindenkinek. "Minden állat egyenlő, de vannak állatok, akik egyenlőbbek a többinél" (Orwel: Aéllatfarm)

Botond99 2010.04.28. 15:19:12

@bagoly45: Ha jobboldali szavazó lennék, legelőször bocsánatot kérnék az egész országtól az elmúlt 4 évért. A megtorpedózott reformokért, a szükséges intézkedések cinikus megakadályozásáért, utcán randalírozó csürhéknek a lakosságra szabadításáért, nemzeti ünnepeink tönkretételéért, és Orbán Viktornak azért az uniós felszólalásáért, hogy Magyarország ne kapjon semmit a közösből.

mendson 2010.04.28. 16:23:19

Na és hol marad a Vitézy klán? Mely banda kifejezetten rokoni kapcsolatban van Orbánnal.Söt mély meggyözödésem, hogy Orbán strómanjaként örizgetik Viki tényleges vagyonát.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2010.04.28. 20:22:45

Botond99 2010.04.28. 12:44:59

"@osborne: Ugyan. A Medgyessy-kormány is meghagyta a fideszes jegybankelnököt. Mert így korrekt."

Vagy inkább azért, mert nem tudták leváltani. Emellett kár, hogy maradt: lehet, hogy Járai valamikor jó szakember volt, de aztán élő bizonyítéka lett annak, hogy a politikában aktív embereket miért nem szabad olyan pozícióba kinevezni, ahol a függetlenség számít. Az MNB elnökeként nem szabadott volna politizálnia, ő mégis árnyékpénzügyminiszerként viselkedett.

sklajos · http://www.youtube.com/watch?v=-pVrOUyuiTA 2010.04.28. 23:47:03

Kértek kolbászt?
Mi már a kerítésünket esszük.hétfő óta.
De mi lesz, ha elfogy?

sklajos · http://www.youtube.com/watch?v=-pVrOUyuiTA 2010.04.28. 23:50:21

Ő a mi vezérünk! ő a mi Úrunk.
" Az Úr a mi bíránk, az Úr a mi vezérünk, az Úr a mi királyunk. Ő tart meg minket” Ézs. 33.22
Viktor nélkül, kiszolgáltatottak vagyunk.

sklajos · http://www.youtube.com/watch?v=-pVrOUyuiTA 2010.04.28. 23:54:34

Még a kampányban azt mondta Orbán Viktor, hogy 12-én reggel egy új országban ébredünk!
Én Spanyolországot szeretném, köszönöm!

Faculty 2010.04.29. 11:54:28

hát azért érdekes hopgy ilyen mérleget akarunk vonni. pl orbán beszél az oligarchikus rendről, hát az mszp-ről mindent el lehet mondani, de hogy egy felülről, hierarchikusan szervezett bűnbandáról lenne szó azt nem. talán még a bűnbanda igaz, de nem ebben a formában, hanem inkább a káosz formájában.

meg kell nézni szélest, csányit, meg a nagy maffiózókat, mind fideszes.

Marko1989 2010.05.01. 15:05:39

Micsoda nagy hazugság!

Kedvencem: a "Mindenes" "Mindenki bizalmasa"

Azért az MNB ELNÖK, A PÉNZÜGYMINISZTER, A MINISZTERELNÖK

fontosabb pozíció ennél, és több közpénzhez is hozzáfér, mint "a volt hírtv ig."

Úgy látom Senki nem dőlt be ennek a Hazugságnak...

marics 2010.05.01. 18:01:44

@Marko1989: Először "hozzáférünk", aztán csinálunk Heti Választ, Hír tv-t, Echo tv-t, Info rádiót,stb., aztán már nem létkérdés a folyamatos hozzáférés, bár a hirdetések kapcsán az se' rossz.
süti beállítások módosítása